Fiscaliteit

Wanneer ontvang ik van Semmie mijn fiscale jaaroverzicht?

Het fiscaal jaaroverzicht 2023 van je Semmie-rekening(en) vind je terug in je Documentenbox. Het jaaroverzicht toont het verschil in waarde van je beleggingen tussen 1 januari en 31 december. Deze gegevens zijn van belang voor de aangifte inkomstenbelasting van dat jaar.

Let op: voor onderstaande situaties geldt dat je twee jaaroverzichten ontvangt:

  • Je bent gestart met beleggen bij Semmie voor 14 januari 2023.
  • Je rekening is in 2023 verhuisd van Index Capital, BeCapital, Indexus of Dexxi naar Semmie.


In beide gevallen waren je beleggingen namelijk op 1 januari 2023 in bewaring bij depotbank Saxo Bank. Je rekening werd op dat moment daar aangehouden. Je ontvangt daarom voor 2023 een jaaroverzicht van Semmie én een jaaroverzicht van Saxo Bank. Het jaaroverzicht van Semmie vind je terug in je Documentenbox. De verwachting is dat de jaaroverzichten van Saxo Bank in week 9 gereed zijn. Je ontvangt hierover bericht.


Wat als ik gestart ben met beleggen bij Semmie na 14 januari 2023?

Vanaf 15 januari is de effectenadministratie, het systeem waarin bijgehouden wordt hoeveel geld iemand heeft ingelegd en welke beleggingen daarvoor aangekocht zijn, in eigen beheer. Dit betekent dat we ook zelf verantwoordelijk zijn voor de administratie rondom jouw Semmie-rekening(en) en dat het mogelijk is om jou één jaaroverzicht te sturen.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat