Kosten

Hoeveel kost impactbeleggen bij Semmie?

Als je kiest voor de impact portefeuille betaal je een beheerfee van 0,75% per jaar, exclusief fondskosten. Deze zijn 0,27%.

Je betaalt een vast percentage per jaar en dit rekenen we maandelijks af over de totale waarde van jouw rekening aan het eind van een maand. Deze all-in fee bestaat uit een vergoeding voor Semmie, maar ook uit btw en kosten voor de toezichthouders zoals de AFM en DNB.

Meer inleg, minder beheerfee

Bij Semmie betaal je bij een inleg tot €100.000 inleg een beheerfee van 0,75% per jaar. Vanaf een inleg van €100.000 wordt je automatisch Semmie Premium member en betaal je 0,65% beheerfee.


Is all-in ook echt all-in?

Ja, de kosten die je bij ons betaalt, zijn ook echt de kosten die je afrekent en dit is inclusief btw. Er zijn geen verborgen kosten, je ziet deze duidelijk en overzichtelijk op het transactieoverzicht bij Semmie.

Bij Semmie gaat het om eerlijk beleggen, één van de kenmerken hiervan is dat er geen kleine lettertjes zijn. Wij willen je er daarom op wijzen dat fondsen zelf ook kosten in rekening brengen. De kosten van deze producten verschillen, maar zijn bij Semmie gemiddeld 0,27% per jaar. Deze kosten zijn in de koers verwerkt.

Een simpel rekenvoorbeeld:

  • Stel, aan het eind van de maand zijn je beleggingen en je cash geld, €500 waard. Semmie rekent dan per maand €500 x (0.75% / 12) = €0,31.
  • Aan het einde van het jaar staat er €700 op je rekening. Semmie rekent nu per maand €700 x (0.75% / 12) = €0,44.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.