Risico's van beleggen

Wat is een beleggersprofiel?

Na het openen van je Semmie rekening stellen we je een aantal vragen over je persoonlijke/financiële situatie. Je antwoorden op deze vragen bepalen je beleggersprofiel. De antwoorden die je geeft op die vragen geven jezelf en ons een goed beeld of beleggen wel bij je past. En zo ja, welk beleggersprofiel het beste bij je aansluit.

Bij Semmie kennen we drie beleggersprofielen: defensief, neutraal en offensief. De beleggersprofielen verschillen in de mate van risico dat je loopt. Bij Semmie beleggen we voor iedereen met dezelfde modelportefeuille. In welk beleggersprofiel je ook bent ingedeeld, je belegt altijd in dezelfde aandelen- en obligatiefondsen. Bij een defensief profiel, met minder risico, is de verdeling als volgt: 30% aandelen en 70% obligaties. Bij een neutraal profiel is de verdeling 50% obligaties en 50% aandelen. Bij een offensief profiel met meer risico is deze verhouding: 70% aandelen en 30% obligaties.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie