Risico's van beleggen

Welke risico’s kent beleggen met Semmie?

In de beleggingswereld kennen we meerdere risico’s. Een kort overzicht:

  • Koersrisico. Dit is het risico dat je loopt op koersschommelingen. De beurs kan omhoog of naar beneden gaan.
  • Valutarisico. Dit risico heeft te maken met beleggen in het buitenland. Als je bijvoorbeeld aandelen in de Verenigde Staten koopt, zijn deze genoteerd in dollars. Als de koers van de dollar ten opzichte van de euro wijzigt brengt dit risico met zich mee.
  • Renterisico. Het renterisico is vooral toepasbaar op obligaties. Als de rente van de markt stijgt, dan word je obligatie minder waard
  • Geografisch risico. Dit is het risico dat je loopt als je teveel in een bepaalde regio belegt. Daarom gaan we bij Semmie voor een wereldwijde spreiding in verschillende regio's, maar ook sectoren.
  • Duurzaamheidsrisico. Een duurzaamheidsrisico is een gebeurtenis op Milieu (Environment), Maatschappelijk (Social) of Bestuur (Governance)-gebied die mogelijk een negatieve invloed kan hebben op de waarde van een belegging. Denk bijvoorbeeld aan de waarde van beleggingen in zeer CO2-intensieve sectoren.


We hebben alle mogelijke risico's overzichtelijk voor je op een rijt gezet op onze risico pagina. Wil je meer info over de risico's die je loopt bij beleggen hebben? Bekijk dan onderstaande video.


Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat