Veiligheid

Staat mijn geld veilig bij Semmie?

Het is een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen als je je geld laat beleggen: staat mijn geld veilig bij Semmie? Het antwoord daarop is: ja! Als je een rekening bij Semmie opent, dan open je direct een rekening bij BinckBank op je eigen naam. Je maakt dus nooit geld over naar Semmie, maar altijd naar een rekening die op jouw naam staat. Qua veiligheid van je geld moet je onderscheid maken tussen de beleggingen en het cashgeld dat op je rekening staat


Wet op het giraal effectenverkeer (Wge)

We beginnen met je beleggingen. Alle beleggingen vallen onder de Wet op het giraal effectenverkeer (Wge). De Wge schrijft voor dat beleggingen nooit op naam van BinckBank of Semmie mogen staan. Ze staan altijd op jouw naam en zijn van jou. Dus: mocht BinckBank of Semmie failliet gaan, dan vallen jouw beleggingen buiten de boedel van BinckBank of Semmie.

Daarnaast vallen de beleggingen ook nog onder het beleggerscompensatiestelsel. Dit is een extra bescherming van je beleggingen tot €20.000 per persoon. Maar omdat de beleggingen ook al gescheiden staan van BinckBank en Semmie, is dit eigenlijk een beetje dubbelop. Dus zie het maar als een extra vangnet.


Depositogarantiestelsel

Naast je beleggingen, is ook het cashgeld dat op je rekening staat veilig bij Semmie. Dit valt namelijk onder het Depositogarantiestelsel. Dit is een bescherming tot €100.000 in cash. Bij Semmie staat er altijd rond de 0,5% cash op je rekening. Deze 0,5% staat op de rekening omdat dan altijd de maandelijkse kosten geïncasseerd kunnen worden en daarvoor niet op ongewenste momenten beleggingen verkocht hoeven te worden.


Maak je geen zorgen!

Kortom: je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid van jouw beleggingen bij Semmie. Jouw geld en je beleggingen zijn op verschillende manieren beschermd. Het geld op je rekening is te allen tijde van jou en staat op jouw naam. Heb je hier toch nog vragen over? Stel die dan via de chat!Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.