Veiligheid

Staat mijn geld veilig bij Semmie?

Om jouw beleggingen te beschermen heeft Semmie een bewaarinstelling opgericht: de Stichting Bewaarinstelling Semmie. Het doel van deze bewaarinstelling is om jouw vermogen te scheiden van dat van Semmie.

Dankzij deze vermogensscheiding zorgen we ervoor dat jouw beleggingen beschermd zijn. Mocht Semmie bijvoorbeeld failliet gaan, dan vallen jouw beleggingen buiten de boedel van Semmie. Ze staan namelijk op jouw naam en worden bewaard door de Stichting Bewaarinstelling Semmie. Jouw beleggingen blijven dan ook altijd van jou. Als Semmie failliet gaat, heb jij als klant altijd aanspraak (een vordering) op jouw beleggingen.

Daarnaast vallen de beleggingen ook nog onder het beleggerscompensatiestelsel. Dit is een extra bescherming van je beleggingen tot €20.000 per persoon. Maar omdat de beleggingen ook al gescheiden staan van Semmie, is dit eigenlijk een beetje dubbelop. Zie het maar als een extra vangnet.

Kortom: je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid van jouw beleggingen bij Semmie. Jouw geld en je beleggingen zijn op verschillende manieren beschermd. Het geld op je rekening is te allen tijde van jou en staat op jouw naam. Heb je hier toch nog vragen over? Stel die dan via de chat!

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat