Lijfrenterekening (uitkerend)

Wat zijn de voordelen en nadelen van beleggen met je lijfrente in de uitkeerfase?

Het beleggen van je lijfrente tijdens de uitkeerfase kan zowel voordelen als nadelen hebben, afhankelijk van verschillende factoren en je persoonlijke financiële situatie. Een kort overzicht:

Het beleggen van je lijfrente tijdens de uitkeerfase biedt aanzienlijke voordelen. Door te beleggen met je lijfrente in de uitkeerfase, kun je je lijfrentekapitaal laten groeien en beschermen tegen inflatie. Historisch gezien zijn beleggingen meer waard geworden (al is een positief rendement nooit gegarandeerd). Door je lijfrentekapitaal verder te beleggen kun je blijven profiteren van die ontwikkelingen en mede op deze manier ervoor zorgen dat je kapitaal beschermd tegen de inflatie. Daarnaast biedt beleggen bij Semmie je de flexibiliteit om zelf te kiezen volgens welk risicoprofiel en in welke portefeuille je belegt, om ervoor te zorgen dat de manier van beleggen optimaal aansluit bij je persoonlijke situatie. Daarnaast heeft beleggen met je lijfrente in de uitkeerfase een ander belangrijk voordeel ten opzichte van andere varianten: bij overlijden tijdens de uitkeerfase wordt het resterende bedrag uitgekeerd aan de erfgenamen.

Beleggen met je lijfrente tijdens de uitkeerfase brengt natuurlijk ook risico's met zich mee. De waarde van je lijfrente kan namelijk dalen, waardoor je mogelijk minder uitkeringen ontvangt dan waar je aanvankelijk op gerekend had.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat