Lijfrenterekening (algemeen)

Hoe wordt het geld op mijn lijfrenterekening voor me belegd?

Bij Semmie beleggen we je inleg in verschillende aandelen- en obligatiefondsen (en eventueel private markten afhankelijk van de portefeuille), ongeachte modelportefeuille. Zo proberen we het rendement te maximaliseren terwijl we de risico’s proberen te minimaliseren.

Je kunt kiezen uit één van de 4 profielen die we aanbieden: defensief, neutraal, offensief en zeer offensief. De risicoprofielen verschillen in de mate van risico dat je loopt.


Bij de Solid portefeuille en de Sustainable portefeuille geldt de volgende verdeling:

Bij een defensief profiel, met minder risico, is de verdeling als volgt: bij een defensief profiel, met minder risico, is de verdeling als volgt: 30% aandelen, 70% obligaties. Bij een neutraal profiel is de verdeling 50% obligaties en 50% aandelen. Bij een offensief profiel met meer risico is deze verhouding: 70% aandelen en 30% obligaties. Bij een zeer offensief risicoprofiel is de verhouding: 100% aandelen en 0% obligaties.


De verdeling bij de Smart portefeuille is als volgt:

Bij een defensief profiel, met minder risico, is de verdeling als volgt: 52,50% obligaties, 22,50% aandelen, 25% private markten. Bij een neutraal profiel is de verdeling 37,50% obligaties, 37,50% aandelen, 25% private markten. Bij een offensief profiel met meer risico is deze verhouding: 22,50% obligaties, 52,50% aandelen, 25% private markten. Bij een zeer offensief risicoprofiel is de verhouding: 0% obligaties, 75% aandelen, 25% private markten.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat