Lijfrenterekening

Wanneer wordt het bedrag op mijn lijfrenterekening aan mij uitgekeerd?


Het geld dat op je lijfrenterekening staat is bedoeld voor je pensioen. Het geld staat daarom vast tot het moment dat je ervoor kiest om met pensioen te gaan. Wanneer je officieel met pensioen bent kun je het geld laten uitkeren, maar je kunt ook nog even door blijven sparen. Er zijn meerdere mogelijkheden:

  • Je blijft beleggen. Wil je na het bereiken van je AOW-leeftijd de uitkeringsfase nog niet laten ingaan, dan mag je nog 5 jaar doorgaan met beleggen. Daarna moet het bedrag in termijnen worden opgenomen.
  • Je ontvangt een vaste uitkering. Het geld wordt in bijna alle gevallen niet in één keer aan je uitgekeerd maar periodiek. Of dit één keer per maand is of één keer per (half) jaar bepaal je zelf.
  • Je laat het hele bedrag meteen uitkeren. Als je maar een klein bedrag hebt opgebouwd (in 2022 minder dan €4.607), kun je het bedrag meteen laten uitkeren.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie