Lijfrenterekening (algemeen)

Wat is een lijfrenterekening?

Door een lijfrenterekening te openen kun je extra vermogen opbouwen voor je pensioen. En daarvoor word je beloond met een belastingvoordeel.Wat is een lijfrenterekening?

Een lijfrenterekening kun je zien als een geblokkeerde beleggingsrekening waarop je (periodiek) een bedrag stort. Dit bedrag wordt dan beheerd door Semmie totdat jij met pensioen gaat. Bij Semmie beleggen we je inleg in verschillende fondsen. Zo proberen we het rendement te maximaliseren terwijl we de risico’s proberen te minimaliseren. Je kunt hierbij kiezen uit één van de 4 profielen die we aanbieden: defensief, neutraal, offensief en zeer offensief.

Als je een lijfrenterekening opent moet je je ook realiseren dat je tot je pensioen niet aan je beleggingen kunt komen. Daarom wordt het ook wel een geblokkeerde beleggingsrekening genoemd. Je inleg is echt bedoeld voor je pensioen. Wil je eerder aan je inleg komen, dan betaal je in vele gevallen een boete. Dit komt omdat je de lijfrente voortijdig afkoopt. Er wordt dan in eerste instantie 49,50% belasting + 20% revisierente (de boete) = 69,50% belasting wordt ingehouden. Dat is toch zonde van je geld, waar je jaren hard voor gewerkt hebt.


Voor wie is een lijfrenterekening geschikt?

Een lijfrenterekening is voor iedereen geschikt die een pensioentekort heeft. Van een pensioentekort is sprake als je minder pensioen opbouwt dan wettelijk mag. Je bouwt bijvoorbeeld minder pensioen op door niet of parttime te werken, of als zzp’er aan de slag te gaan. Om ervoor te zorgen dat je later een extra appeltje voor de dorst tot je beschikking hebt is een lijfrenterekening een slimme oplossing.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat