Over Semmie Pensioen

Wanneer is Semmie Pensioen voor mij interessant?

Pensioenbeleggen is voor velen een goede manier om zelf extra pensioen op te bouwen, waarbij je profiteert van belastingvoordelen. Maar het is niet voor iedereen een goed idee. Je krijgt namelijk alleen belastingvoordeel als je (in het verleden) geen of te weinig pensioen hebt opgebouwd. Er zijn verschillende situaties waardoor je te weinig pensioen opbouwt. Bijvoorbeeld:

  • Wanneer je een aantal jaar niet hebt gewerkt;
  • Als je parttime werkt;
  • Wanneer je een tijd in het buitenland hebt gewoond of gewerkt;
  • Als je zzp’er of zelfstandig ondernemer bent;
  • Indien je veel van baan bent veranderd en daardoor veel verschillende werkgevers met verschillende pensioenregelingen hebt gehad.


Mocht een van bovenstaande punten op jouw persoonlijke situatie van invloed zijn, dan is er een grote kans dat je te weinig pensioen opbouwt. Het afsluiten van een lijfrenterekening is dan voor jou interessant. Maar ook als je wel fulltime werkt en pensioen opbouwt bij een werkgever, bestaat er een kans dat je niet je hele jaarruimte benut. Reken daarom altijd voor de zekerheid met onze tool jouw jaarruimte uit.

Mocht Semmie Pensioen niet voor jou interessant zijn, omdat je je fiscale maximum al hebt bereikt, maar je wel een extra potje wil opbouwen voor later, dan kun je er ook voor kiezen om een Semmie beleggingsrekening te openen.

Semmie Pensioen is ook interessant als je met pensioen gaat en de opgebouwde lijfrente wil laten uitkeren en ondertussen het opgebouwde bedrag verder wil beleggen. Via Semmie kun je het door jouw opgebouwde bedrag laten uitkeren via een oudedagslijfrente, een tijdelijke oudedagslijfrente of een combinatie ervan. Via deze uitkerende lijfrenterekening ontvang je dan periodiek een extra bedrag voor je pensioen.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat