Over Semmie Pensioen

Wat is Semmie Pensioen?


Met Semmie Pensioen bouw je fiscaal vriendelijk een extra potje geld voor later op. Een potje alleen voor jou. Het geld dat je stort komt namelijk op een zogenaamde lijfrenterekening te staan. Dit is een speciale rekening waar je eenmalig of periodiek geld op stort, en waar je dat geld niet tussentijds van kunt opnemen.

Dit wordt ook wel de opbouwfase genoemd: je bent namelijk bezig een mooi bedrag voor later op te bouwen. Het geld dat je tijdens de opbouwfase stort op je rekening wordt door ons voor je belegd en staat vast totdat je de AOW-leeftijd hebt bereikt of tot je besluit met pensioen te gaan.

Je betaalt geen belasting over het geld dat je stort op je lijfrenterekening, het wordt dan ook niet opgeteld bij je vermogen in box 3 en je betaalt er geen vermogensrendementsheffing over. Let er wel op dat het geld dat je inlegt in principe vaststaat. Het is daadwerkelijk bedoeld voor je pensioen. Wil je je inleg tussentijds opnemen, dan betaal je in vele gevallen een ‘boete’ aan de belastingdienst.

Wanneer jij met pensioen gaat koop je van het door jouw opgespaarde bedrag een uitkering. Dat gebeurt tijdens de uitkeerfase. Die uitkering zorgt ervoor dat je maandelijks een extra bedrag ontvangt bovenop je AOW en werkgeverspensioen. Ook daarvoor kun je (binnenkort) bij Semmie een rekening openen. Semmie Pensioen zorgt daardoor fiscaal vriendelijk voor een extra appeltje voor de dorst.


Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat