Over Semmie Pensioen

Wat is Semmie Pensioen?

Met Semmie Pensioen bouw je fiscaal vriendelijk een extra potje geld voor later op, wat je uiteindelijk periodiek kunt laten uitkeren als aanvulling op je AOW en een eventueel werkgeverspensioen. Het geld dat je in dit potje stort komt op een zogenaamde lijfrenterekening te staan. Dit is een speciale rekening waar je gedurende je werkende leven eenmalig of periodiek geld op stort, en waar je dat geld niet tussentijds van kunt opnemen.

Dit wordt ook wel de opbouwfase genoemd: je bent namelijk bezig een mooi bedrag voor later op te bouwen. Het geld dat je tijdens de opbouwfase stort op je rekening wordt door ons voor je belegd en staat vast totdat je de AOW-leeftijd hebt bereikt of tot je besluit met pensioen te gaan.

Je betaalt geen belasting over het geld dat je stort op je lijfrenterekening, het wordt dan ook niet opgeteld bij je vermogen in box 3 en je betaalt er geen vermogensrendementsheffing over. Let er wel op dat het geld dat je inlegt in principe vaststaat. Het is daadwerkelijk bedoeld voor je pensioen. Wil je je inleg tussentijds opnemen, dan betaal je in vele gevallen een ‘boete’ aan de belastingdienst.

Wanneer jij met pensioen gaat, koop je van het door jouw opgespaarde bedrag een uitkering. Dat gebeurt tijdens de uitkeerfase. Die uitkering zorgt ervoor dat je maandelijks, per kwartaal of per jaar een extra bedrag ontvangt bovenop je AOW en werkgeverspensioen. Bij Semmie kun je het door jouw opgebouwde bedrag laten uitkeren via een oudedagslijfrente of een tijdelijke oudedagslijfrente. Semmie Pensioen zorgt daardoor op een fiscaal vriendelijke manier voor een extra appeltje voor de dorst, voor zolang jij het nodig hebt.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat