Je zakelijke beleggingsrekening

Welke risico’s loop ik als ik zakelijk ga beleggen?

Het openen van een zakelijke beleggingsrekening houdt logischerwijs in dat wij jouw inleg beleggen. Daardoor zijn er ook risico’s waar rekening mee gehouden moet worden. Je inleg kan namelijk minder waard worden. Dat heeft als resultaat dat je uiteindelijk minder opbouwt dan waar je aanvankelijk op had gerekend.


Dit zijn de meest voorkomende (beleggings)risico’s:


De markt zit tegen
Dit is het risico dat je loopt op koersschommelingen. De beurs kan omhoog of naar beneden gaan. Daalt de beurs flink in waarde en was je van plan om op dat moment te stoppen met beleggen, dan kan het zijn dat je een negatief rendement behaalt.


Een te korte beleggingshorizon
Beleggen doe je voor de lange termijn, zakelijk beleggen dus ook. Door zo lang mogelijk te beleggen, verklein je het risico op een negatief rendement. Je geeft je beleggingen namelijk de tijd om te herstellen van koersdalingen. Ben je van plan om te gaan beleggen maar heb je het geld op korte termijn nodig? Dan kan het slimmer zijn om niet te gaan beleggen.


Beleggingen vallen in de boedel in geval van faillissement
Open je een zakelijke beleggingsrekening, dan tellen je beleggingen mee in de boedel in geval van faillissement. Naast de standaard risico’s die beleggen met zich meebrengt kun je in geval van faillissement het zakelijk belegd vermogen kwijtraken. Mocht je bedrijf onverhoopt in slecht vaarwater verkeren en op een mogelijk faillissement afsteven, dan is het wettelijk gezien niet toegestaan om geld van je beleggingsrekening naar je privé rekening te laten overboeken.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat