UBS MSCI Emerging Markets Socially Responsible

Het UBS MSCI Emerging Markets Socially Responsible fonds belegt in aandelen van beursgenoteerde ondernemingen uit opkomende markten. Dit zijn landen die bezig zijn om van ontwikkelingsland uit te groeien naar een economisch ontwikkeld land. Het doel van het fonds is een rendement te realiseren dat gelijk is aan het rendement van zijn benchmark: MSCI EM SRI 5% Capped NR USD Index. Dit is de duurzame variant van de MSCI Emerging Markets. Er worden niet alleen bedrijven uitgesloten, maar er wordt ook nog gekeken welke bedrijven het meest duurzaam zijn.


Waarom kiest Semmie voor dit fonds?

Door te beleggen in dit fonds spreiden we onze beleggingen ook over de opkomende markten. Zodoende proberen we de risico’s die we lopen met onze beleggingen te reduceren. Opkomende markten zijn daarnaast markten met veel groeipotentieel en hebben meer ruimte voor economische ontwikkeling dan de ontwikkelde landen. Daar staat wel tegenover dat er opkomende markten wel risicovoller zijn om in te beleggen. Bijvoorbeeld vanwege politieke risico’s en het valutarisico.


Over de fondsbeheerder

UBS is een Zwitserse fondsbeheerder met een ongeveer €670 miljard onder beheer. UBS is een van de grootste aanbieders van ETF’s in de wereld en is actief in meer dan 50 landen wereldwijd. Op het gebied van duurzaamheid is UBS ook erg actief, door het grote bedrag dat ze onder beheer hebben kunnen ze veel invloed uitoefenen op aandeelhoudersvergaderingen. Door die grote invloed kunnen ze meebepalen in het beleid van de bedrijven waar ze in beleggen.


Quickfacts:


Fondsaanbieder UBS
Vestigingsland Luxemburg
ISIN LU1048313891
Fondstype Aandelen
Valuta US Dollar
Bruto lopende kosten 0,27%
Benchmark MSCI EM SRI LC Sele 5% Issuer Cap NR
Morningstar rating
2 uit 5
MSCI ESG Fund rating A
Dividend uitkerend?
Ja


Top 10 posities:


Infosys
5,38%
Taiwan Semiconductor Manufacturing 5,20%
Meituan
4,08%
Ping An Insurance 2,89%
Tata Consultancy Services
2,86%
WuXi Biologics 2,52%
NAVER
2,49%
NIO
2,41%
Naspers
2,11%
Kakao
1,87%


Downloads:


Laatste update: januari 2022.