UBS ETF MSCI EMU Socially Responsible

De UBS MSCI EMU Socially Responsible ETF belegt in aandelen van duurzame Europese beursgenoteerde ondernemingen. Het doel van het fonds is een rendement te realiseren dat gelijk is aan het rendement van de MSCI EMU SRI 5% Capped NR EUR Index. Deze index bestaat uit 58 large-cap aandelen uit 15 verschillende landen. De bruto jaarlijkse lopende kosten bedragen 0,22% en worden automatisch in de koers verwerkt.


Waarom kiest Semmie voor dit fonds?

De fondsen van UBS zijn de meest duurzame in onze portefeuille. Semmie kiest voor dit fonds omdat het een zogeheten Socially Responsible Investment (SRI) is. Het fonds belegt alleen in milieubewuste, maatschappelijk betrokken bedrijven met een uitgesproken fatsoenlijk bestuur. Ook overtreft het rendement van het fonds de benchmark en is het valutarisico relatief laag: de bedrijven uit deze index noteren namelijk in euro's.


Over de fondsbeheerder

UBS is een Zwitserse fondsbeheerder met een totaal beheerd vermogen van ongeveer €670 miljard. UBS is een van de grootste aanbieders van ETF’s in de wereld en is actief in meer dan 50 landen wereldwijd. Op het gebied van duurzaamheid is UBS ook erg actief, door het grote bedrag aan beheerd vermogen kunnen ze veel invloed uitoefenen op aandeelhoudersvergaderingen. Door de grote invloed kunnen ze meebepalen in het beleid van de bedrijven.


Quickfacts:


Fondsaanbieder UBS Asset Management
Vestigingsland Luxemburg
ISIN LU0629460675
Fondstype Aandelen
Valuta Euro
Bruto lopende kosten 0,22%
Benchmark MSCI EMU SRI 5% Capped NR EUR Index
Morningstar rating
5 uit 5
MSCI ESG Fund rating AA
Dividend uitkerend?
Ja


Top 10 posities:


ASML 5,59%
L'Oreal 5,43%
Schneider Electric 5,39%
Allianz
5,16%
SAP
4,78%
Deutsche Post
4,64%
EssilorLuxottica 4,59%
Adidas
4,42%
AXA
4,28%
Intesa Sanpaolo
3,17%


Downloads:


Laatste update: januari 2022.