Amundi Index MSCI USA SRI UCITS ETF

De AMUNDI Index MSCI USA SRI UCITS ETF belegt in aandelen van beursgenoteerde ondernemingen binnen de Verenigde Staten. Dit doet het fonds door middel van fysieke replicatie. Het doel van het fonds is een rendement te realiseren dat gelijk is aan het rendement van de MSCI USA SRI filtered Ex Fossil Fuel Index. Het fonds belegt in mid- en large cap aandelen die uitstekende ESG ratings hebben. Ook sluit het fonds bedrijven uit die te maken hebben met nucleaire energie, tabak, steenkool, alcohol, gokken, wapens, civiele wapens, genetisch gemodificeerde organismen, gokken, pornografie en olie-, gas en fossiele brandstofreserves.


Waarom kiest Semmie voor dit fonds?

De AMUNDI INDEX MSCI USA SRI UCITS ETF DR HEDGED EUR ETF is een relatief nieuw fonds en pas beschikbaar sinds april 2020. De ETF biedt voor Semmie een mooie verbetering op het gebied van duurzaamheid, heeft relatief lage kosten en dekt ook nog het valutarisico af. Hierdoor is er weinig blootstelling aan vreemde valuta.


Over de fondsbeheerder

Amundi is een Franse vermogensbeheerder met het hoofdkantoor in Parijs. Met een beheerd vermogen van 1.729 miljard euro aan het einde van 2020, behoort het tot de eerste vermogensbeheermaatschappijen in Europa en tot de belangrijkste wereldspelers in deze sector.


Quickfacts:


Fondsaanbieder AMUNDI
Vestigingsland Luxemburg
ISIN LU1861136247
Fondstype Aandelen
Valuta Euro
Bruto lopende kosten 0,18%
Benchmark MSCI USA SRI Filtered ex Fossil Fuels
Morningstar rating
5 uit 5
MSCI ESG Fund rating
AA
Dividend uitkerend?
Nee


Top 10 posities:


Tesla 7,73%
Nvidia
7,72%
Home Depot
5,23%
Microsoft
5,19%
Walt Disney 3,25%
Cisco 2,84%
PepsiCo
2,74%
Coca-Cola
2,70%
Texas Instruments 2,17%
Lowe’s Companies 2,13%


Downloads:


Laatste update: januari 2021.