Hoe duurzaam zijn de fondsen waar Semmie in belegt?


Semmie belegt alleen in duurzame beleggingsfondsen. We houden met het samenstellen van onze modelportefeuille rekening met mens, milieu én maatschappij. Dit gaat dus niet alleen over CO2-uitstoot, maar bijvoorbeeld ook over mensenrechten en goed bestuur.We doen dit omdat we naast financieel rendement ook maatschappelijk voordeel belangrijk vinden.


De Morningstar Sustainability Rating

Onze modelportefeuille bestaan uit 7 verschillende beleggingsfondsen en hoe duurzaam deze fondsen zijn bepalen we aan de hand van de Morningstar Sustainability Rating. De Morningstar Sustainability Rating is gebaseerd op de duurzaamheid van de ondernemingen waarin de fondsen beleggen. Wereldwijd bepaalt Morningstar zo een score voor liefst 35.000 fondsen, waarbij naast prestaties op het gebied van milieu ook wordt gekeken naar sociale- en bestuursfactoren.

Elk fonds wordt gecategoriseerd aan de hand van een score in wereldbollen. Deze score loopt van 1 tot 5. Een score van 1 is het laagst. Scoort een fonds 5 wereldbollen dan scoort het fonds het hoogst in termen van duurzaamheid.

Hieronder geven wij de fondsen weer waarin wij beleggen en hoe goed deze scoren op het gebied van duurzaamheid:


Beleggingsfonds: Score:
ACTIAM Duurzaam Index Aandelenfonds Wereld 3 wereldbollen
ACTIAM Duurzaam Index Vastgoedfonds Europa 5 wereldbollen
ACTIAM Duurzaam Index Aandelenfonds Pacific 4 wereldbollen
UBS ETF MSCI EMU Socially Responsible 5 wereldbollen
UBS MSCI Emerging Markets Socially Responsible 4 wereldbollen
iShares Euro Corp Bd Sust Screened 0-3 3 wereldbollen
Xtrackers II ESG EUR Corp Bond 4 wereldbollen

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 25.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie