Hoe werkt automatische incasso?

Semmie maakt periodiek inleggen heel eenvoudig. Met een paar klikken stel je een automatische incasso in.


Hoe stel ik een incasso in?

Ga naar je dashboard en klik op 'Storten' in het hoofdmenu, hier vind je de automatische incasso mogelijkheid.

Om de incasso te activeren selecteer je het bedrag dat je wilt instellen en de periode. Klik dan op de groene knop om naar je bankomgeving te gaan en de incasso te bevestigen door middel van een € 0,01 iDEAL betaling. Doorloop het proces en vervolgens is de incasso ingesteld.

Zodra de incasso actief is wordt de datum weergegeven waarop de eerst volgende incasso zal worden uitgevoerd.


Wanneer wordt er geïncasseerd?

Op dit moment incasseren we op een vast moment, namelijk rond de 25e van de maand. Het exacte moment dat je bank het bedrag van je rekening afschrijft kunnen we helaas niet garanderen, dit kan afwijken per bank.


Om ervoor te zorgen dat de banken wel rond de 25e kunnen incasseren leveren wij het verzoek al eerder aan, namelijk 3 werkdagen eerder. Houdt er dus rekening mee dat wanneer je een paar dagen voor de incasso datum je incasso wijzigt of opheft nog eenmalig kan worden geïncasseerd.


Waarom kan ik niet zelf kiezen wanneer er wordt afgeschreven?

Op dit moment hebben we ervoor gekozen om rond de 25e van de maand te incasseren zodat het geld bij ons binnen is voor het eerste aankoopmoment van de maand. Op die manier wordt je geld zo snel mogelijk omgezet in beleggingen. Wil je liever zelf bepalen wanneer er geïncasseerd wordt? Laat het ons dat weten via de chat. Mocht er veel vraag naar zijn, dan zullen we die mogelijkheid uiteraard onderzoeken.


Incasseren per kwartaal

Wanneer je kiest voor per kwartaal inleggen zullen we aan het begin van elk nieuw kwartaal het bedrag incasseren. Dit is niet afhankelijk van het moment dat je de incasso instelt maar van de kalender.


Wanneer staat het bedrag op mijn Semmie rekening?

Nadat de bank het geld van je rekening heeft geïncasseerd wordt het nog 5 dagen vastgehouden voordat het wordt vrijgegeven en bij ons binnen komt. Zodra het bedrag is ontvangen wordt het zichtbaar in je dashboard en gaan we automatisch het bedrag voor je beleggen.


Bedrag of frequentie wijzigen

Wil je het bedrag van de incasso wijzigen, pas dan simpelweg het bedrag aan en klik op 'Wijziging opslaan'. Wil je de frequentie aanpassen? Annuleer dan de lopende incasso en stel hem daarna opnieuw in met een andere frequentie.


3 maanden gratis beleggen

Wanneer je een automatische incasso instelt krijg je van ons 3 maanden gratis beleggen cadeau. Dit kun je terug zien onder het tabblad 'Boosters' in je Semmie dashboard.


Automatische incasso mogelijkheid bij een grootouder rekening

Wanneer je als grootouder een rekening hebt geopend voor je kleinkind door de ouders uit te nodigen is het helaas nog niet mogelijk om een automatische incasso in te stellen. De rekening staat namelijk op naam van uw kleinkind en de ouders zijn de wettelijke vertegenwoordigers. Alleen zij kunnen een automatische incasso instellen. Uiteraard kunt u wel via iDEAL of een automatische overboeking geld overmaken naar uw kleinkind.


Ik heb al een periodieke overboeking ingesteld via internet bankieren

Mocht je al een periodieke overboeking hebben ingesteld via internet bankieren dan kun je daar uiteraard gebruik van blijven maken. Wanneer je dit wijzigt in de automatische incasso mogelijkheid ontvang je echter wel 3 maanden gratis beleggen.


Waarom moet ik een bedrag instellen tussen de €10 en €250?

Voor een automatische incasso is €10 het minimale bedrag. Het maximale bedrag is op dit moment €250. In de toekomst zal dit mogelijk verder worden verhoogd.


Wat als incasseren niet lukt?

Mocht het incasseren niet lukken, bijvoorbeeld omdat het saldo niet voldoende is, dan laten we het hierbij voor deze maand. De volgende keer proberen we het gewoon weer opnieuw. Het is natuurlijk geen verplichting, dus mocht het even niet uitkomen dan snappen we dat.

Probeer Semmie uit

Je opent in 5 minuten online een rekening en vanaf €50 kun je ons al uitproberen. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Nu starten
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

© Semmie 2019. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.