Hoe werkt het aan- en verkopen van beleggingen?


Bij het aan- en verkopen van beleggingen handelen we bij Semmie met een modelportefeuille die voor elke rekening hetzelfde is. Deze portefeuille bestaat uit een aantal fondsen die in aandelen of obligaties beleggen. Het enige verschil per rekening kan de verhouding van aandelen/obligaties zijn. Dit komt door het gekozen risicoprofiel. Iedereen blijft dezelfde fondsen houden, maar de aantallen worden anders. Met onze beleggingsportefeuille zijn we belegd in meer dan 2000 bedrijven.

Het handelen bij Semmie doen we op dinsdag en vrijdag, (met uitzondering van de maandelijkse rebalance) en neemt 2 dagen in beslag. Dit betekent voor jou als klant dat je opname of storting voor dinsdag of vrijdag 09:00 uur binnen moet zijn om mee te kunnen gaan met de handelsronde. Wij als Semmie gaan vervolgens aan de slag met de totaalorder. Wij bundelen namelijk alle aangevraagde transacties en zetten dit in een gezamenlijke order. Wij controleren deze order ook op bijvoorbeeld uitzonderingen die behandeld moeten worden. Zodra dit gedaan is wordt de order doorgegeven aan uitvoerder BinckBank. Zij leggen de order voor ons in.

De reden dat handelen 2 dagen in beslag neemt heeft te maken met de fondsen waarin Semmie handelt. De verhandelbaarheid van deze fondsen verschilt namelijk. De fondsen van aanbieders Xtrackers, UBS en iShares zijn zogenaamde Exchange Traded Funds (ETF’s). Deze fondsen handelen zoals een aandeel, wat betekent dat je het fonds op elk moment kan aan- en verkopen op het moment dat de beurs open is. Zodra je de order inlegt wordt deze dus vrijwel direct uitgevoerd. De overige fondsen waarin wij beleggen zijn van ACTIAM. Deze beleggingsfondsen handelen eenmalig per dag. Als Semmie je order inlegt is de handel op die dag binnen het ACTIAM fonds al geweest. Dit kan dus de volgende dag pas. Met als gevolg dat het uitvoeren van de order twee dagen in beslag neemt.

Tot slot is het goed om te weten dat zodra het tijdstip van 09:00 uur is gepasseerd op dinsdag of vrijdag, er geen wijzigingen meer kunnen plaatsvinden. Ook in de ACTIAM fondsen kan niet meer worden gehandeld omdat jouw beleggingen deel uitmaken van de totaalorder.Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,26% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,26% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.