Hoe werkt het aan- en verkopen van beleggingen?


Bij het aan- en verkopen van beleggingen handelen we bij Semmie met een modelportefeuille die voor elke rekening hetzelfde is. Deze portefeuille bestaat uit een aantal fondsen die in aandelen of obligaties beleggen. Het enige verschil per rekening kan de verhouding van aandelen/obligaties zijn. Dit komt door het gekozen beleggersprofiel. Iedereen blijft dezelfde fondsen houden, maar de aantallen worden anders. Met onze beleggingsportefeuille zijn we belegd in meer dan 2.000 bedrijven.

Het handelen bij Semmie doen we op dinsdag en vrijdag, (met uitzondering van de maandelijkse rebalance) en neemt 2 dagen in beslag. Dit betekent voor jou als klant dat je opname of storting voor dinsdag of vrijdag 09:00 uur binnen moet zijn om mee te kunnen gaan met de handelsronde. Wij als Semmie gaan vervolgens aan de slag met de totaalorder. Wij bundelen namelijk alle aangevraagde transacties en zetten dit in een gezamenlijke order. Wij controleren deze order ook op bijvoorbeeld uitzonderingen die behandeld moeten worden. Zodra dit gedaan is wordt de order doorgegeven aan uitvoerder BinckBank. Zij leggen de order voor ons in.

De reden dat handelen 2 dagen in beslag neemt heeft te maken met de fondsen waarin Semmie handelt. De verhandelbaarheid van deze fondsen verschilt namelijk. De fondsen van aanbieders Xtrackers, UBS en iShares zijn zogenaamde Exchange Traded Funds (ETF’s). Deze fondsen handelen zoals een aandeel, wat betekent dat je het fonds op elk moment kan aan- en verkopen op het moment dat de beurs open is. Zodra je de order inlegt wordt deze dus vrijwel direct uitgevoerd. De overige fondsen waarin wij beleggen zijn van ACTIAM. Deze beleggingsfondsen handelen eenmalig per dag. Als Semmie je order inlegt is de handel op die dag binnen het ACTIAM fonds al geweest. Dit kan dus de volgende dag pas. Met als gevolg dat het uitvoeren van de order twee dagen in beslag neemt.

Tot slot is het goed om te weten dat zodra het tijdstip van 09:00 uur is gepasseerd op dinsdag of vrijdag, er geen wijzigingen meer kunnen plaatsvinden. Ook in de ACTIAM fondsen kan niet meer worden gehandeld omdat jouw beleggingen deel uitmaken van de totaalorder.Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie