Hoe werkt het aan- en verkopen van beleggingen?


Bij het aan- en verkopen van beleggingen handelen we bij Semmie met een modelportefeuille die voor elke rekening hetzelfde is. Deze portefeuille bestaat uit een aantal fondsen die in aandelen of obligaties beleggen. Het enige verschil per rekening kan de verhouding van aandelen/obligaties zijn. Dit komt door het gekozen beleggersprofiel. Iedereen blijft dezelfde fondsen houden, maar de aantallen worden anders. Met onze beleggingsportefeuille beleggen we in meer dan 2.000 bedrijven.

Het handelen bij Semmie doen we op dinsdag en vrijdag, (met uitzondering van de maandelijkse rebalance) en neemt één dagen in beslag. Dit betekent voor jou als klant dat je opname of storting voor dinsdag of vrijdag 09:00 uur binnen moet zijn om mee te kunnen gaan met de handelsronde. Semmie gaat vervolgens aan de slag met de totaalorder. We bundelen namelijk alle aangevraagde transacties en zetten dit in een gezamenlijke order. We controleren deze order ook op bijvoorbeeld uitzonderingen die behandeld moeten worden. Zodra dit gedaan is wordt de order doorgegeven aan uitvoerder BinckBank. Zij leggen de order voor ons in.

Semmie handelt alleen in Exchange Traded Funds (ETF’s). Deze fondsen handelen zoals een aandeel, wat betekent dat je het fonds op elk moment kan aan- en verkopen op het moment dat de beurs open is. Zodra je de order inlegt wordt deze dus vrijwel direct uitgevoerd. Hierdoor kunnen we je portefeuille in één keer aankopen. Eén dag na de handelsdag zie je de transacties direct terug in je rekening. Tot slot is het goed om te weten dat zodra het tijdstip van 09:00 uur is gepasseerd op dinsdag of vrijdag, er geen wijzigingen meer kunnen plaatsvinden.


Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie