Hoe wordt duurzaamheid gemeten bij Semmie?


Bij Semmie besteden we veel aandacht aan de samenstelling van onze duurzame portefeuille. Om tot een gebalanceerde beleggingsportefeuille te komen maken we een afstemming tussen de samenstelling van onze portefeuille en de (duurzaamheids)risico’s die daarbij gepaard gaan. Hierbij kijken we naar de beoordeling van de fondsen op de ESG-criteria waarbij we de prestaties van de portefeuille toetsen aan een duurzame benchmark.

Voor de beoordeling van de fondsen op de ESG-criteria gebruiken we de MSCI ESG Fund rating. De MSCI ESG Fund rating loopt van CCC tot AAA. Scoort een beleggingsfonds een AAA-rating dan belegt het beleggingsfonds voornamelijk in bedrijven die duurzaamheidsrisico’s goed onder controle hebben. Een beleggingsfonds met een CCC-rating belegt voornamelijk in bedrijven die slecht scoren en kent daarbij een grote blootstelling aan de duurzaamheidsrisico’s.


Huidige samenstelling fondsen en MSCI ESG Fund rating:


Beleggingsfonds

MSCI ESG Fund rating

ACTIAM Duurzaam Index Aandelenfonds Wereld

A

ACTIAM Duurzaam Index Aandelenfonds Pacific

A

ACTIAM Duurzaam Index Vastgoedfonds Europa

AA

UBS MSCI EMU Socially Responsible ETF

AA

UBS MSCI Emerging Markets Socially Responsible ETF

A

Xtrackers II ESG EUR Corp Bond ETF

AA

iShares Euro Corp Bd Sust Screened 0-3 WTF

AA

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie