Kan ik mijn geld altijd opnemen als ik dat wil?


Ja, je kunt je geld altijd kosteloos opnemen. Het is jouw geld, dus jij bepaalt wat er mee gebeurt. Er zijn wel wat spelregels. Voor het opnemen van je geld, verkopen we (een deel van) je beleggingen. Dit doen we 2 keer per week: op dinsdag en op vrijdag. Uitzondering hierop zijn feestdagen en de laatste handelsdag van de maand. Deze vervalt vanwege de maandelijkse rebalance. Als er geen uitzonderingen zijn, kun je uitgaan van het volgende:

  1. Dien je je opnameverzoek in vóór dinsdag 9.00 uur, dan starten we op dinsdag met het verkopen van je beleggingen. Dezelfde week op vrijdag, kunnen we het bedrag naar je tegenrekening overboeken.
  2. Dien je je opnameverzoek in vóór vrijdag 9.00 uur, dan starten we op vrijdag met het verkopen van je beleggingen. Vervolgens kunnen we op woensdag, het bedrag naar je tegenrekening overboeken.
  3. Dien je je opnameverzoek ná de deadline van dinsdag 9.00 uur of vrijdag 9.00 uur in, dan schuift je opnameverzoek naar het eerstvolgende handelsmoment.


Uitleg maandelijkse rebalance

Elke eerste werkdag van de maand worden alle portefeuilles weer in lijn gebracht met de modelportefeuille. Het handelsmoment voor een rebalance vervalt. Op deze handelsdag worden dus geen beleggingen gekocht en verkocht.

Hieronder volgt een concreet voorbeeld:

In mei 2021 valt de rebalance op maandag 3 mei. Op deze dag gaan we de portefeuille aanpassen, naar de juiste verhoudingen van de aandelen- en obligatiefondsen, conform je modelportefeuille. De handelsdag van vrijdag 30 april is hierbij komen te vervallen.

Heb je je opnameverzoek ingediend na dinsdag 27 april, 9.00 uur dan zijn we in dat geval dus niet gaan verkopen op vrijdag, maar pas op maandag. Je ontvangt je geld daardoor dus later.

Wil je precies weten wanneer we handelen en welke handelsdagen vervallen, bekijk dan onze handelsagenda.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie