Maak ik mijn schenking in 1x over of doe ik dit per maand?

Voor veel opa’s en oma’s is het openen van een rekening voor het kleinkind, een leuke manier om een kapitaaltje op te bouwen voor de latere generaties.

De schenkingsvrijstelling van de Belastingdienst is een factor waar rekening mee gehouden moet worden. De Belastingdienst bepaalt ieder jaar welke grenzen er worden getrokken voor het belastingvrij schenken. Ook voor kleinkinderen is hier een grens voor. De grens ligt in 2019 op €2.173,-.

Een veel gestelde vraag over dit onderwerp, is het feit of het handig is dit bedrag in 1x te storten of gespreid te storten per maand. Bij Semmie geloven we in beleggen voor de lange termijn en het opbouwen van een mooi rendement. Dit doen we wel op een verantwoorde manier, waarbij we zo min mogelijk risico willen lopen.

Een simpele, maar zeer effectieve, manier om risico te beperken is periodiek inleggen. In plaats van in 1 x €2.173, kun je ook iedere maand €181,- storten. Door het gespreid storten beperk je de kans op een minder goed instapmoment. Je koopt namelijk als de beurs laag staat, maar ook als de beurs wat hoger staat. Zo krijg je een mooie gemiddelde aankoopprijs.

Het maandelijks storten is eenvoudig in te stellen in je persoonlijke dashboard. Daar hebben we de mogelijkheid klaarstaan om een maandelijkse incasso in te stellen, zodat iedere maand een vast bedrag van je rekening wordt geïncasseerd. Wel zo makkelijk.

Mocht je nog vragen hebben over bovenstaande, dan horen we die uiteraard graag. Onze chat is 7 dagen per week, van 8.00 tot 22.00 uur bereikbaar.

Probeer Semmie uit

Je opent in 5 minuten online een rekening en vanaf €50 kun je ons al uitproberen. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Nu starten
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

© Semmie 2019. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.