Wat als een storting niet wordt geaccepteerd?


Als je geld wilt overboeken naar je Semmie rekening geef je je bank opdracht een geldbedrag over te boeken naar je rekeningnummer bij Semmie. Gebeurt dit vanaf een andere rekening dan je vaste tegenrekening, dan wordt deze niet geaccepteerd.

De aandacht voor bestrijding van financiële criminaliteit neemt toe. Daarom worden maatregelen genomen om het risico op bijvoorbeeld fraude en witwassen te verkleinen. Eén van de maatregelen is dat er geen stortingen worden geaccepteerd die afkomstig zijn van bankrekeningen met een andere tenaamstelling. Deze stortingen worden binnen enkele dagen teruggeboekt naar de rekening van herkomst.


Belangrijke uitzonderingen

In sommige gevallen worden stortingen vanaf rekeningen met een andere tenaamstelling wel geaccepteerd.

  • Voor kindrekeningen geldt: op voorwaarde dat de tegenrekening bij ons bekend is kunnen grootouders en wettelijk vertegenwoordigers met een andere achternaam blijven storten.
  • Geld overmaken vanaf een zakelijke rekening naar je Semmie rekening is nog steeds mogelijk zolang de uiteindelijk belanghebbende van de zakelijke rekening dezelfde persoon is. Voorwaarde is wel dat de tegenrekening bij ons bekend is.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie