Staat mijn geld veilig bij Semmie?

Ja, je geld is veilig bij ons. Als je een Semmie rekening opent, wordt er een rekening geopend bij BinckBank op jouw naam. Het geld dat je wilt laten beleggen, stort je direct op je eigen IBAN rekeningnummer. Je maakt dus geen geld over naar ons.


Bescherming van je geld

BinckBank, waar jouw rekening wordt aangehouden, valt onder het Depositogarantiestelsel. Dat is een regeling dat het banktegoed (cash op jouw rekening) tot maximaal €100.000,00 garandeert. Staat de rekening op naam van twee personen, dan geldt zelfs het dubbele van dit bedrag, dus €200.000. Dus mocht er iets met Binck gebeuren – die kans is overigens uiterst klein - dan is het cashgeld tot deze bedragen verzekerd.


Bescherming van je beleggingen

Alle effecten (jouw beleggingen in aandelen-en obligatiefondsen) die genoteerd zijn aan Euronext vallen onder de beschermende werking van de Wet op het giraal effectenverkeer (Wge). De Wge biedt zekerheid doordat jij de eigenaar van jouw effecten bent. Bij een eventueel faillissement van BinckBank vallen jouw effecten dan ook buiten de boedel van BinckBank. De niet op Euronext genoteerde effecten worden bewaard via het Bewaarbedrijf van BinckBank dat als enige doel het bewaren van effecten heeft. Dus wat er ook gebeurt, de effecten staan op jouw naam en blijven dan ook altijd in jouw bezit.


Daarnaast vallen jouw beleggingen onder het Beleggerscompensatiestelsel. Mocht BinckBank niet meer aan haar verplichtingen kunnen voldoen, dan zijn je beleggingen beschermd tot €20.000 per persoon. Ook hier geldt dat het bedrag verdubbelt als de rekening op naam staat van 2 personen.

Probeer Semmie uit

Je opent in 5 minuten online een rekening en vanaf €50 kun je ons al uitproberen. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Nu starten
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

© Semmie 2019. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.