Waarom heeft Semmie een kopie legitimatie nodig?


Omdat we een officiële bankrekening voor je openen bij BinckBank. Deze bankrekening staat op jouw naam. Om dit administratief te regelen hebben we een geldig legitimatiebewijs van je nodig (en eventueel van de mederekeninghouder bij een en/of rekening). Daarnaast zijn we wettelijk verplicht om de gegevens van je identiteitsbewijs te controleren en vast te leggen. Dit staat in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT). Bij het aanleveren van de kopie is het trouwens belangrijk dat alle gegevens duidelijk zichtbaar zijn. Alleen dan kunnen we je op de juiste manier identificeren.


Waarom het belangrijk is dat je je BSN-nummer en documentnummer niet afschermt

Semmie is een financiële instelling. En als financiële instelling hebben we je BSN-nummer en documentnummer nodig om informatie te kunnen doorgeven aan de Belastingdienst. Dit zijn wij, en elke andere financiële instelling, namelijk wettelijk verplicht. Als je deze gegevens dan ook afschermt kunnen wij niet doorgaan met het openen van je rekening.

Wil je meer informatie over de wettelijke regels voor het overnemen of kopiëren van identiteitsgegevens? Neem dan een kijkje op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.


Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie