Wanneer is Semmie Pensioen voor mij interessant?


Pensioenbeleggen is niet voor iedereen een goed idee. Je krijgt namelijk alleen belastingvoordeel als je in het verleden geen of te weinig pensioen hebt opgebouwd. Er zijn verschillende situaties waardoor je te weinig pensioen opbouwt. Bijvoorbeeld:

  • Wanneer je een aantal jaar niet hebt gewerkt;
  • Als je parttime werkt;
  • Wanneer je een tijd in het buitenland hebt gewoond of gewerkt;
  • Als je zzp’er of zelfstandig ondernemer bent;
  • Indien je veel van baan bent veranderd en daardoor veel verschillende werkgevers met verschillende pensioenregelingen hebt gehad.


Mocht een van bovenstaande punten op jouw persoonlijke situatie van invloed zijn, dan is er een grote kans dat je te weinig pensioen opbouwt. Het afsluiten van een lijfrenterekening is dan voor jou interessant. Mocht Semmie Pensioen niet voor jou interessant zijn, omdat je je fiscale maximum al hebt bereikt, maar wil je wel een extra potje opbouwen voor later, dan kun je er ook voor kiezen om een Semmie beleggingsrekening te openen.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie