Wat zijn de kosten van een rekening bij Semmie?


Eén bedrag, wel zo makkelijk!

Bij Semmie betaal je één bedrag en dat is voor jou als klant wel zo duidelijk. Je betaalt een all-in bedrag van 0.9% per jaar en we rekenen maandelijks af over de totale waarde van jouw rekening aan het eind van een maand. Deze all-in fee bestaat uit kosten voor BinckBank en kosten voor Semmie. In de kosten voor Semmie zit, naast een vergoeding voor Semmie, ook btw en kosten voor de toezichthouders zoals de AFM en DNB.


Is all-in ook echt all-in?

Ja, de 0,90% per jaar die je bij ons betaalt, zijn ook echt de kosten die je afrekent en dit is inclusief BTW. Er zijn geen verborgen kosten, je ziet deze duidelijk en overzichtelijk op het transactieoverzicht bij Semmie.


Bij Semmie gaat het om ‘Invest Nice’ en één van de kenmerken hiervan is dat er geen kleine lettertjes zijn. Wij willen je er daarom op wijzen dat fondsen zelf ook kosten in rekening brengen. De kosten van deze producten verschillen maar zijn bij Semmie gemiddeld 0,24% per jaar. Deze kosten zijn in de koers verwerkt.


Veel aanbieders zijn niet 100% eerlijk over de kosten die je daadwerkelijk betaald, of ze staan verscholen in een disclaimer van honderden pagina's. Gelukkig treedt er per januari 2018 een nieuwe wet in werking die alle partijen verplicht om ook deze kosten duidelijk aan de consument te communiceren.


Rekenvoorbeeld:

  • Stel, aan het eind van de maand zijn je beleggingen en je cash geld, €50,00 waard. Semmie rekent dan €50,00 * (0.9% / 12) = €0,04
  • Aan het einde van het jaar staat er €600,00 op je rekening. Semmie rekent nu €600,00 * (0.9% / 12) = €0,45.

De precieze berekening zal iets afwijken, in het voordeel van jou als klant, omdat de berekening van jaarrente naar maandrente iets ingewikkelder is. Dit verschil is zo klein dat het maar €0,01 fee scheelt bij een waarde van EUR 2.000,-

Probeer Semmie uit

Je opent in 5 minuten online een rekening en vanaf €50 kun je ons al uitproberen. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Nu starten
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

© Semmie 2019. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.