Welke stappen doorloop ik om een kleinkindrekening te openen?

Wat leuk dat je misschien een rekening wilt openen voor je kleinkind. We leggen je graag uit welke stappen je zult doorlopen om een rekeningen te openen.


Stap 1. Het aanmaken van je account

Om een rekening bij Semmie te kunnen openen, maak je altijd een account aan. Hiermee kun je altijd en overal inloggen in je persoonlijke dashboard. Je account maak je aan door je e-mailadres in te vullen en een wachtwoord aan te maken. Je account staat op je eigen naam en niet op die van je kleinkind.


Stap 2. Keuze welke soort rekening je wilt openen

Na het aanmaken van je account, kies je welke soort rekening je wilt openen. Hier kies je voor ‘Kleinkind’. In je persoonlijke dashboard kun je later altijd nog een andere rekening toevoegen, zoals een rekening voor jezelf of voor jou en je partner.


Stap 3. Gegevens van je kleinkind

Bij de volgende stap vul je de roepnaam + de geboortedatum van je kleinkind in.


Stap 4. Op wiens naam komt de rekening?

Na de gegevens van je kleinkind, willen we graag weten of de rekening op zijn/haar naam komt, of dat de rekening op jouw eigen naam komt. In deze uitleg kiezen we ervoor dat de rekening op naam van het kleinkind komt. Hierbij verschijnt in het scherm ook al een korte toelichting. We hebben namelijk ook de hulp van de ouders van je kleinkind nodig.


Stap 5. Jouw gegevens

Na alle gegevens voor het kleinkind, willen we graag wat gegevens vastleggen van jou. Hierdoor weten we wie deze rekening opent en kunnen we, mocht het nodig zijn, altijd contact met je opnemen.


Stap 6. Hulp van de ouders van je kleinkind

Om een rekening te kunnen openen op naam van je kleinkind, hebben we de toestemming nodig van de ouders van je kleinkind. De ouders zijn tot de 18e verjaardag van je kleinkind verantwoordelijk voor de rekening en het geld. Bij deze stap vul je de roepnaam + het e-mailadres van de ouder van je kleinkind in. Vervolgens zie je de uitnodiging die verstuurd wordt.


Na het versturen van de uitnodiging is het wachten op de informatie, die we nodig hebben van de ouders.


Van de ouders wordt het volgende verwacht:

  • Het openen van een eigen account voor inzicht in de rekening
  • Het aanvullen van de persoonsgegevens van je kleinkind;
  • Het invullen van de persoonlijke gegevens van zichzelf;
  • Het overmaken van een identificatiestorting.


Zodra de ouders de gevraagde gegevens en de storting hebben gedaan, gaan wij verder met het accepteren van je rekening. Zodra dit gebeurd is, zul je dit zien in je dashboard en krijg je inzicht in je persoonlijke gegevens en je portefeuille.


Zoals beschreven zijn er best een aantal stappen te doorlopen voor het openen van de rekening. Maar zoals aangegeven, hebben we alles zo ontwikkeld dat dit soepel moet verlopen.


Probeer Semmie uit

Je opent in 5 minuten online een rekening en vanaf €50 kun je ons al uitproberen. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Nu starten
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

© Semmie 2019. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.