DE AEX GR (Gross Return) index is een herbeleggingsindex. Dit betekent dat de index dividend ziet alsof het meteen zou worden geherinvesteerd in het aandeel zelf. Dit in tegenstelling tot de AEX, waarbij in de stand geen rekening wordt gehouden met het dividend, dat veel aandelen uitkeren.

De koers van de AEX daalt daarom wanneer een bedrijf dividend uitkeert. Hierdoor stijgt de koers van de AEX minder snel als die van de AEX GR doet.


Verschil tussen de AEX en de AEX GR

Wanneer je de ontwikkeling van de AEX GR legt naast de ontwikkeling van de AEX, dan zie je een groot verschil. Waar de AEX in 10 jaar tijd een stijging doormaakt van 64% stijgt de AEX GR in diezelfde periode met 133%. Als je ervan uitgaat dat het verschil tussen deze twee stijgingen wordt verklaard door dividend, dan weet je dus hoe belangrijk dit is voor beleggers.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie