Bij beleggen spreken we over een all-time high wanneer een beurskoers zijn hoogste punt ooit bereikt. Dit kan de koers van een individueel aandeel zijn, maar ook de koers van een specifieke index.


Beleggen bij een all-time high

Bij veel beleggers heerst de gedachte dat je juist niet moet gaan beleggen wanneer de koersen hoog zijn. Natuurlijk is er de kans dat koersen naar beneden gaan. Maar de kans is in principe net zo groot dat de koersen verder stijgen. En dan loop je rendement mis.

Een goede oplossing daarvoor is om periodiek te gaan beleggen. Je spreid je inleg dan in de tijd, en je bent minder afhankelijk van de koers. Als de koers hoog is koop je voor hetzelfde geld iets minder, is de koers weer wat lager dan koop je juist meer!


Overzicht van all-time highs

Hieronder vind je een overzicht van de hoogste koersen ooit van verschillende beleggingsinstrumenten en wanneer deze bereikt werden:

  • AEX - 701,56 punten (4 september 2000)
  • DAX - 12.952,32 punten (20 juni 2017)
  • Goud - 1926,64 dollar (9 oktober 2020)
  • S&P 500 - 3756.07 punten (31 december 2020)

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie