Het Amundi ICPR EURO Corp Climate Paris Aligned PAB fonds is een ETF die de Solactive iCPR Climate Credit PAB Index volgt. Deze index bestaat uit Europese bedrijfsobligaties met een vaste couponrente en met een looptijd van meer dan een jaar. De ETF bestaat uit meer dan 200 verschillende bedrijfsobligaties met een minimale kredietrating van BBB.

Dit fonds vind je terug in Semmie's impact portefeuille.


Beleggingsdoel

Het beleggingsdoel van de Amundi ICPR EURO Corp Climate Paris Aligned PAB ETF is het volgen van de prestaties van de Solactive iCPR Climate Credit PAB index. Het doel van de ETF is om beleggers de mogelijkheid te bieden om te beleggen in obligaties van bedrijven die zich commiteren aan het Klimaatakkoord van Parijs. Door te beleggen in deze ETF krijgen beleggers blootstelling aan bedrijfsobligaties van Europese bedrijven die actief streven naar een beter klimaat- en milieubeleid, terwijl ze tegelijkertijd beleggen in een breed gediversifieerde portefeuille van bedrijfsobligaties.


Koersontwikkeling


Duurzaamheid

De Amundi Index Euro Corporate Sri 0-3 ETF is ontworpen om te voldoen aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs en zich richt op bedrijfsobligaties van bedrijven die zich inzetten voor milieubewustzijn en klimaatvriendelijkheid.

De index die deze ETF volgt heeft als doel om de prestaties te meten van een selectie van groene en duurzame obligaties die zijn uitgegeven om de overgang naar een CO2-arme economie te ondersteunen. De index is ontworpen om beleggers een blootstelling te bieden aan obligaties die zijn uitgegeven om klimaatverandering tegen te gaan, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan de principes van groene en duurzame financiering. "PAB" in de naam van de index staat voor "Paris Agreement Alignment Bonds", wat betekent dat de obligaties in de index zijn uitgegeven in overeenstemming met de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs om de opwarming van de aarde te beperken tot minder dan 2 graden Celsius.


ETF Quickfacts

Fondsaanbieder Amundi
Vestigingsland Luxemburg
ISIN LU2300295396
Fondstype Obligaties
Valuta Euro
Benchmark Solactive iCPR Climate Credit PAB Index
Dividend uitkerend? Nee


Meer weten over dit fonds? Neem dan een kijkje op de pagina Amundi, de fondsaanbieder.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.