De Amundi Index Euro Corporate SRI ETF is een Echange Traded Fund (ETF) die belegt in ruim 2.600 obligaties van voornamelijk Europese bedrijven. De obligaties zijn allemaal afkomstig van bedrijven die zijn gescreened op ESG-criteria.

De ETF volgt de Bloomberg Barclays MSCI Euro Corporate ESG Sustainability Index en belegt in obligaties die worden uitgegeven in euro’s.

Dit fonds vind je terug in Semmie's ESG portefeuille.


Duurzaamheid

Bedrijven die zich bezighouden met alcohol, tabak, gokken, militaire wapens, kernenergie, volwassenentertainment, civiele vuurwapens, genetisch gemodificeerde organismen, kolen en teerzand zijn uitgesloten in deze ETF.

Daarnaast moeten de bedrijven waarvan obligaties zijn opgenomen minimaal een MSCI ESG-rating hebben van BBB of hoger. Deze rating wordt door MSCI gegeven op basis van de mate waarin de opgenomen bedrijven de risico’s op het gebied van ESG managen.


MSCI ESG Fund rating uitgelegd

MCSI ESG Fund rating uitleg


De posities

Met ruim 2.600 posities zorgt deze ETF voor een goede spreiding. Zoals de naam van de ETF al doet vermoeden, zijn de meeste van deze obligaties afkomstig van Europese bedrijven; zo’n 75%. Daarnaast belegt de ETF ook voor 20% in bedrijfsobligaties uit de VS en voor zo’n 5% in bedrijfsobligaties uit Japan, Zuid-Afrika, China, Australië en Nieuw-Zeeland.

De bedrijven zijn voornamelijk actief in de financiële sector, maar er zijn ook obligaties opgenomen van bedrijven uit onder andere de industriële, communicatie, gezondheidszorg en consumptiegoederen sector.


Koersontwikkeling


ETF Quickfacts


Fondsaanbieder Amundi
Vestigingsland Luxemburg
ISIN LU1437018168
Fondstype Obligaties
Valuta Euro
Benchmark Bloomberg Barclays MSCI Euro Corporate ESG Sustainability SRI Index
Dividend uitkerend? Nee


Meer weten over dit fonds? Kijk dan ook eens op de pagina van deze ETF van fondsbeheerder Amundi.