De Amundi MSCI EMU Climate Net Zero Ambition PAB UCITS ETF is een ETF die het mogelijk maakt om te beleggen in duurzame Europese bedrijven. De ETF bestaat uit ruim 150 grote- en middelgrote beursgenoteerde Europese bedrijven.

Dit fonds vind je terug in Semmie's Sustainable portefeuille.


Beleggingsdoel

Het beleggingsdoel van de Amundi MSCI EMU Climate Net Zero Ambition PAB UCITS ETF is om te beleggen in aandelen van bedrijven die voldoen aan de criteria voor klimaatvriendelijke beleggingen, zoals vastgesteld in het Klimaatakkoord van Parijs. De ETF is ontworpen om te kunnen investeren in bedrijven die zich inzetten voor het verminderen van hun uitstoot van broeikasgassen en het bevorderen van een duurzame economie.

De ETF volgt de MSCI EMU Climate Paris Aligned Filtered Index, die is samengesteld uit bedrijven die een goede score hebben op het gebied van duurzaamheid en zich committeren aan de doelen zoals deze zijn opgesteld in het Klimaatakkoord van Parijs. De index is ontworpen om beleggers te helpen bij het investeren in bedrijven die zich inzetten voor CO2-reductie en een duurzamere toekomst.


Koersontwikkeling


Duurzaamheid

De Amundi MSCI EMU Climate Net Zero Ambition PAB UCITS ETF is opgericht om het mogelijk te maken om te beleggen in bedrijven die zich inzetten voor een lagere uitstoot van broeikasgassen en die een goede score hebben op het gebied van duurzaamheid.


ETF Quickfacts

Fondsaanbieder Amundi
Vestigingsland Luxemburg
ISIN LU2182388582
Fondstype Aandelen
Valuta Euro
Benchmark MSCI EMU Climate Paris Aligned Filtered Index
Dividend uitkerend? Nee


Meer weten over dit fonds? Neem dan een kijkje op de pagina Amundi, de fondsaanbieder.