De Amundi S&P 500 ESG - UCITS DR ETF is een ETF die het mogelijk maakt om te beleggen in de meest duurzame Amerikaanse bedrijven die zijn opgenomen in de S&P 500-index. Het fonds streeft naar een evenwicht tussen financieel rendement en duurzaamheid door te beleggen in bedrijven met die hoog scoren op het gebied van ESG en bedrijven vermijdt die betrokken zijn bij controversiële activiteiten. Zodoende belegt de ETF in zo'n 300 bedrijven in plaats van de 500 waar de S&P500 uit bestaat.

Dit fonds vind je terug in Semmie's ESG portefeuille.


Beleggingsdoel

Het beleggingsdoel van de UBS MSCI Europe ESG Universal Low Carbon Select ETF is om beleggers te helpen bij het bereiken van hun beleggingsdoelen door te beleggen in een portefeuille van Europese aandelen die zijn geselecteerd op basis van ESG-criteria.

De ETF richt zich op bedrijven die hoog scoren op één of meerdere ESG-criteria en/of streven naar een lage CO2-uitstoot. Het doel van deze ETF is daarom ook om beleggers te helpen hun beleggingsportefeuilles op te bouwen op een manier die aansluit bij hun financiële doelen en hun uitgangspunt op het gebied van duurzaamheid en verantwoord beleggen.


Koersontwikkeling


Duurzaamheid

De duurzaamheid van deze ETF wordt bepaald door het feit dat het fonds belegt in bedrijven die hoog scoren op ESG-criteria. Het fonds past een reeks criteria toe bij het selecteren van de aandelen waarin het belegt, zoals de mate van CO2-uitstoot, waterbeheer, biodiversiteit, de bescherming van mensenrechten en arbeidsrechten.

De ESG-methodologie van het fonds is gebaseerd op de S&P 500 ESG-index, die een reeks ESG-criteria toepast om bedrijven te selecteren en te rangschikken op basis van hun ESG-prestaties. De S&P 500 ESG-index heeft als doel om bedrijven te selecteren die beter presteren op ESG-criteria dan hun sectorgenoten.


ETF Quickfacts

Fondsaanbieder Amundi
Vestigingsland Luxemburg
ISIN LU1437017863
Fondstype Aandelen
Valuta US Dollar
Benchmark S&P 500 ESG Index
Dividend uitkerend? Nee


Meer weten over dit fonds? Neem dan een kijkje op de pagina Amundi, de fondsaanbieder.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.