De AOW-leeftijd is de leeftijd waarop je AOW pensioen ingaat. Als je bent geboren voor 1948, dan is je AOW-leeftijd 65 jaar. Voor iedereen die na 1 januari 1948 geboren is, is de AOW-leeftijd afhankelijk van je geboortedatum. De AOW-leeftijd is door de Nederlandse overheid in stappen verhoogd, om het AOW-pensioen betaalbaar te houden. Je AOW-leeftijd is niet perse gelijk aan je pensioenleeftijd.


Waneer bereik ik mijn AOW-leeftijd?

Als je na 1 januari 1948 geboren bent is je AOW-leeftijd afhankelijk van je geboortedatum. De AOW-leeftijd hangt ook af van de gemiddelde levensverwachting. Als je bent geboren na 31 december 1958, dan is je AOW-leeftijd nog niet bekend, maar deze is minimaal 67 jaar. Als je bent geboren tussen 1950 en 1958 dan kun je op de website van de Belastingdienst zien wanneer jij je AOW-leeftijd bereikt. Ben je geboren na 1958 dan kan je een schatting krijgen op de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Laat je er niet door ontmoedigen!

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie