De avondbeurs is de niet-officiële handel in effecten na het slot van de handel op de beurs van Amsterdam. Deze handel vindt vooral plaats in Nederlandse aandelen die ook genoteerd zijn op de beurs in New York: de New York Stock Exchange (NYSE).

Het begrip avondbeurs is alleen toe te passen op de effectenbeurzen die alleen op bepaalde uren (overdag) open zijn. In de wereld van bijvoorbeeld de handel in vreemde valuta Forex en cryptovaluta (zoals Bitcoin) speelt dit niet aangezien deze beurzen 24 uur per dag open zijn en er dus permanent notering plaatsvindt.


Hoe werkt het handelen op de avondbeurs?

Doordat een bedrijf op meerdere beursindices genoteerd is, is het mogelijk om in dat bedrijf te handelen nadat de handel op de officiële beurs is gestopt. Vooral in de Verenigde Staten is handelen op de avondbeurs populair. De reden hiervoor is dat de beurzen in de Verenigde Staten meer aandelen kennen die in verschillen landen genoteerd zijn.

Een groot aantal Nederlandse bedrijven (zoals Shell, Unilever, ASML, ING Bank, Aegon, Philips, RELX en Air France-KLM) worden ook verhandeld op Wall Street. Je kunt echter niet direct in de aandelen van deze bedrijven handelen. De handel vindt plaats in American Depository Receipts (ADR's), met een koers in dollars.


Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie