Een bedrijfsobligatie is een obligatie die wordt uitgegeven door een onderneming. Een bedrijfsobligatie wordt ook wel een corporate bond genoemd. Door de obligatie te kopen leen je het bedrijf geld waar je een bepaalde rente voor krijgt, de couponrente. De rente wordt doorgaans vastgelegd op het moment van de uitgifte. Je inleg wordt terugbetaald wanneer de obligatie afloopt. Daarnaast keert een obligatie tijdens zijn looptijd dus regelmatig rente uit. Omdat het kredietrisico bij een bedrijfsobligatie over het algemeen wat groter is dan bij een staatsobligatie, is de couponrente over het algemeen hoger. Er bestaan diverse beleggingsfondsen die beleggen in bedrijfsobligaties.


Werking bedrijfsobligaties

Een bedrijfsobligatie werkt over het algemeen hetzelfde als een staatsobligatie. Als je een bedrijfsobligatie koopt, leen je voor een bepaalde periode geld uit. In dit geval aan een bedrijf. Je krijgt van dat bedrijf periodiek een rentevergoeding en aan het einde van je looptijd krijg je je uitgeleende geld weer terug.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.