Een beleggersprofiel geeft weer hoeveel risico je met beleggen kunt lopen. Het laat ook zien wat het rendement kan zijn van beleggen volgens dat profiel.

Bij Semmie kennen we 3 beleggersprofielen: defensief, neutraal en offensief. De beleggersprofielen verschillen in de mate van risico die je loopt. Bij Semmie beleggen we voor iedereen met dezelfde modelportefeuille. In welk beleggersprofiel je ook bent ingedeeld, je belegt altijd in dezelfde aandelenfondsen en obligatiefondsen.

Bij een defensief profiel, met minder risico, is de verdeling als volgt: 30% aandelen en 70% obligaties. Bij een neutraal profiel is de verdeling 50% obligaties en 50% aandelen. Bij een offensief profiel, met meer risico, is deze verhouding: 70% aandelen en 30% obligaties.


Je beleggersprofiel bij Semmie

Door middel van een online vragenlijst bepaalt Semmie je beleggersprofiel. Mocht er iets in je persoonlijke situatie wijzigen, zoals je financiële situatie, vul dan opnieuw de vragenlijst in.

Daarnaast vraagt Semmie je jaarlijks opnieuw om je beleggersprofiel in te vullen, zodat we zeker weten dat we nog op de manier beleggen die het beste bij jou past.

Een beleggersprofiel wordt ook wel een risicoprofiel genoemd.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,26% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,26% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.