Een beleggersprofiel geeft weer hoeveel risico je met beleggen wilt én kunt lopen. Het laat ook zien wat het rendement kan zijn van beleggen volgens dat profiel. Bij Semmie kennen we 3 beleggersprofielen: defensief, neutraal en offensief. De beleggersprofielen verschillen in de mate van risico die je loopt.

Bij Semmie beleggen we voor iedereen met dezelfde modelportefeuille maar wel met bijbehorend risico: bij een defensief beleggersprofiel beleggen we meer in obligatiefondsen, bij een neutraal beleggersprofiel is het fifty/fifty en bij een offensief beleggersprofiel beleggen we meer in aandelenfondsen. Het verschil in risico zit namelijk in de verhouding aandelen- en obligatiefondsen. Aandelen zijn in het algemeen risicovoller dan obligaties. Past minder risico bij je, dan kopen we wat meer obligatiefondsen voor je. Past meer risico bij je, dan kopen we in verhouding meer aandelenfondsen voor je. In welk beleggersprofiel je ook bent ingedeeld, je belegt altijd in dezelfde modelportefeuille dus ook in dezelfde aandelenfondsen en obligatiefondsen.


De vragenlijst: onmisbaar bij het beleggersprofiel

Waar en op welke manier je ook wilt beleggen, het invullen van een vragenlijst doe je altijd. Met die informatie beoordelen we of beleggen, en zo ja, op welke manier, bij je past. De vragen die worden gesteld gaan bijvoorbeeld over hoeveel kennis je hebt over beleggen en of je de risico's kan en wil dragen.


Je beleggersprofiel bij Semmie

Door middel van een online vragenlijst bepaalt Semmie je beleggersprofiel. Mocht er iets in je persoonlijke situatie wijzigen, zoals je financiële situatie, vul dan opnieuw de vragenlijst in.

Daarnaast vraagt Semmie je jaarlijks opnieuw om je beleggersprofiel in te vullen, zodat we zeker weten dat we nog op de manier beleggen die het beste bij jou past.


Beleggersprofiel of risicoprofiel?

Een beleggersprofiel wordt vaak gebruikt om een risicoprofiel aan te duiden maar er zijn daadwerkelijk verschillen tussen de twee. Het beleggersprofiel richt zich op het risico dat past bij jou als klant. Het risicoprofiel heeft betrekking op de manier waarop we beleggen met onze modelportefeuille en hoeveel risico daarbij wordt gelopen.


Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie