Het is belangrijk dat je belegt op de manier die bij jou past als je wil beginnen met beleggen. Daarom beantwoord je voordat je klant wordt een aantal vragen. Je antwoord op deze vragen vormen je beleggersprofiel en bepalen welke mate van risico het beste bij jou past.


De vragenlijst: onmisbaar bij het beleggersprofiel

Waar en op welke manier je ook wilt beleggen, het invullen van een vragenlijst doe je altijd. In die vragenlijst beantwoord je vragen die betrekking hebben op je risicobereidheid, kennis en ervaring, financiële positie en beleggingsdoel.

Met die informatie beoordelen we of beleggen, en zo ja, op welke manier, bij je past. Hierbij tonen we ook welk risicoprofiel het meest geschikt is voor je.


Je beleggersprofiel bij Semmie

Door middel van de vragenlijst bepaalt Semmie je beleggersprofiel. Mocht er iets in je persoonlijke situatie wijzigen, zoals je financiële situatie, vul dan opnieuw de vragenlijst in.

Daarnaast vraagt Semmie je jaarlijks opnieuw om je beleggersprofiel in te vullen, zodat we zeker weten dat we nog op de manier beleggen die het beste bij jou past.


Beleggersprofiel of risicoprofiel?

Een beleggersprofiel wordt vaak gebruikt om een risicoprofiel aan te duiden maar er zijn daadwerkelijk verschillen tussen de twee. Het beleggersprofiel richt zich op de manier van beleggen welke het best bij jou past als klant. Het risicoprofiel heeft betrekking op de manier waarop we beleggen met onze modelportefeuilles en hoeveel risico daarbij wordt gelopen.


Ook interessant

Bij Semmie delen we graag onze kennis met je. Bekijk daarom ook eens de pagina's van de volgende wiki-begrippen voor meer informatie over dit onderwerp: