Berkshire Hathaway is een holdingmaatschappij van een groot aantal bedrijven, waaronder GEICO en Fruit of the Loom. Het wordt gerund door voorzitter en CEO Warren Buffett. Berkshire Hathaway heeft zijn hoofdkantoor in Omaha, en was oorspronkelijk een bedrijf dat bestond uit een groep textielfabrieken.

Warren Buffett werd halverwege de jaren zestig eigenaar van van het bedrijf en begon een strategie om kasstromen van de operationele activiteiten om te leiden naar andere investeringen. Zodoende kon het bedrijf uitgroeien tot de conglomeraat die het nu is.

Begin 2021 was de beurswaarde van Berkshire Hathaway $543,12 miljard, waarmee het een van de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld is. Vanwege Berkshire Hathaway's lange geschiedenis van succes en slimme investeringen, is het bedrijf uitgegroeid tot het negende grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld wat betreft beurswaarde. Berkshire Hathaway's aandelen worden verhandeld op de New York Stock Exchange.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie