Als een bedrijf (een deel van) zijn aandelen voor het eerst openbaar te koop aanbied, dan heet dit een beursgang. De meeste bedrijven kunnen hun groei financieren door hun bankrekeningen te legen, leningen aan te gaan, zich tot particuliere investeerders of durfkapitalisten te wenden. Maar er komt vaak een punt waarop een bedrijf meer geld nodig heeft om de gewenste groei te ervaren. Dan is een beursgang een optie.

Een beursgang (in het Engels Initial Public Offering (IPO)), is het moment waarop een bedrijf dus zijn aandelen te koop aan gaat bieden aan het publiek via de beurs. Elk bedrijf dat naar de beurs wilt is verplicht om een prospectus op te stellen. Een document welke geïnteresseerde beleggers dient te informeren én overtuigen om de aandelen van het bedrijf te kopen.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie