De biedkoers is de prijs die de koper voor een belegging wil betalen. Dit heeft betrekking op beleggingsproducten zoals aandelen, obligaties of beleggingsfondsen maar bijvoorbeeld ook op valuta.


Hoe werkt de biedkoers?

Een voorbeeld: als de prijs van een aandeel €15 is dan kan het goed zijn dat de biedkoers €14,90 bedraagt. Dit betekent dat de beste koper €14,90 voor het aandeel over heeft, alle andere potentiële kopers bieden waarschijnlijk minder.

Betekent dit ook dat je dan voor dat bedrag het aandeel krijgt? Nee dat niet. Want de prijs is ook afhankelijk van de laatkoers. De laatkoers is de prijs waarvoor een belegging wordt aangeboden. Het verschil tussen de biedkoers en de laatkoers noemen we de spread. De biedkoers vind je samen met de laatkoers terug in het orderboek.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie