Big Tech is de geuzennaam die wordt gebruikt om de allergrootste technologiebedrijven aan te duiden. De meest bekende Big Tech bedrijven zijn Alphabet (moederbedrijf van Google), Apple, Facebook, Amazon en Microsoft.

Deze bedrijven zijn zeer machtig en hebben een gigantische omzet. Zo zetten Google, Facebook, Amazon en Apple gezamenlijk in 2019 €772 miljard om. Dat is bijna 7 keer zoveel als 10 jaar geleden en bijna net zoveel als het bruto nationaal inkomen van Nederland.


De kritiek op Big Tech

De gigantische rijkdom van Big Tech stuit ook op kritiek. Zo werden de CEO’s van Facebook, Apple, Google en Amazon recent op het matje geroepen om uit te leggen hoe ze zo rijk konden worden maar zo weinig van die rijkdom met de rest van de wereld deelden. Omdat deze bedrijven zo groot zijn liggen ze continu onder een vergrootglas. Vaak gaat het dan om kwesties als privacy, belastingontwijking en monopolieposities.

Maar ook op het gebied van duurzaamheid wordt er kritisch naar deze partijen gekeken. Meer lezen over wat Big Tech doet op het gebied van duurzaamheid kun je lezen in ons artikel Beleggen in Big Tech: hoe duurzaam is dat?Beleggen in Big Tech: hoe duurzaam is dat?

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.