Bitcoin, de eerste cryptocurrency, is een digitale betaalmunt die werkt op een gedecentraliseerd netwerk. Elke Bitcoin-transactie wordt vastgelegd in een openbaar logboek en gebruikers kunnen anoniem blijven omdat alles wordt versleuteld.

Transacties kunnen worden gedaan zonder tussenpersonen - wat betekent dat je niet meer afhankelijk bent van banken, overheden of andere financiële instellingen. Niemand is daarom ook eigenaar van het Bitcoin-systeem.

Dit betekent dat er geen rekeningnummers, namen of andere vormen van identificatie nodig zijn die Bitcoin met zijn eigenaren verbindt. Je kan dus alles kopen en verkopen met Bitcoin zonder dat iemand weet wie je bent. Op zijn hoogtepunt was één Bitcoin bijna $20.000 waard.


Hoe wordt een Bitcoin gemaakt?

Bitcoins worden niet gedrukt net zoals papieren briefgeld, maar worden 'gedolven' met computers door het oplossen van complexe wiskundige puzzels.Ten tijde van de oprichting besloot Satoshi Nakamoto, de uitvinder van Bitcoin, dat er maar 21 miljoen Bitcoins kunnen zijn.

Momenteel is het niet zo eenvoudig meer om een Bitcoin te delven, het kost namelijk veel rekenkracht, en er wordt veel elektriciteit verbruikt. Ondanks dat wordt er ongeveer elke 10 minuten een nieuwe Bitcoin aangemaakt.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.