Bitcoin, de eerste cryptocurrency, is een digitale betaalmunt die werkt op een gedecentraliseerd netwerk. Elke Bitcoin-transactie wordt vastgelegd in een openbaar logboek en gebruikers kunnen anoniem blijven omdat alles wordt versleuteld.

Transacties kunnen worden gedaan zonder tussenpersonen - wat betekent dat je niet meer afhankelijk bent van banken, overheden of andere financiële instellingen. Niemand is daarom ook eigenaar van het Bitcoin-systeem.

Dit betekent dat er geen rekeningnummers, namen of andere vormen van identificatie nodig zijn die Bitcoin met zijn eigenaren verbindt. Je kan dus alles kopen en verkopen met Bitcoin zonder dat iemand weet wie je bent. Op zijn hoogtepunt was één Bitcoin bijna $20.000 waard.


Hoe wordt een Bitcoin gemaakt?

Bitcoins worden niet gedrukt net zoals papieren briefgeld, maar worden 'gedolven' met computers door het oplossen van complexe wiskundige puzzels.Ten tijde van de oprichting besloot Satoshi Nakamoto, de uitvinder van Bitcoin, dat er maar 21 miljoen Bitcoins kunnen zijn.

Momenteel is het niet zo eenvoudig meer om een Bitcoin te delven, het kost namelijk veel rekenkracht, en er wordt veel elektriciteit verbruikt. Ondanks dat wordt er ongeveer elke 10 minuten een nieuwe Bitcoin aangemaakt.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie