In de beleggingswereld spreken we van een bubbel als we het hebben over een economische toestand waarbij markten overgewaardeerd worden en uiteindelijk instorten. Er is dan altijd sprake van een uitzonderlijke stijging zonder dat daar een duidelijke reden voor is. Veel beleggers raken dan uiteindelijk een (groot) deel van hun inleg kwijt.

Er zijn in het verleden al heel wat bubbels geweest. Een van de meest bekende (en recentste) is de internetbubbel, eind jaren 90. De internetbubbel was een bubbel die duurde van 1997 tot het voorjaar van 2000. Tijdens deze periode stegen de waarden van aandelen van internetbedrijven (en daarvan afhankelijke bedrijven) snel, als gevolg van de (verwachte) groei van die bedrijven. In het voorjaar van 2000 stortten de koersen ten slotte in en 'knapte' de bubbel.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie