We spreken van een bull market als er in de markt een voortdurende stijging is van de aandelenkoersen. De marktwerking is eigenlijk heel simpel: het gaat namelijk om de vraag naar én aanbod. Is de vraag groter dan het aanbod, dan worden aandelen meer waard. We spreken dan ook wel van een stijgende markt. Als de markt stijgt en de verwachting is dat aandelenprijzen blijven stijgen, dan spreken we van een bull market.


Waarom heet het een bull market?

Een belegger die inspeelt op een verwachte stijging, wordt wel eens bullish genoemd. Waarom het een ‘stierenmarkt’ heet? Als een stier aanvalt, gooit hij met zijn hoorns zijn tegenstander de lucht in – omhoog, net als de beurskoers bij een bull market. Het tegenovergestelde van een bull market is een bear markt.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie