Charles Henry Dow was een Amerikaanse journalist die samen met Edward Jones en Charles Bergstresser de Dow Jones & Company oprichtte. Dow richtte ook de krant The Wall Street Journal op om zakelijk nieuws op een eenvoudige en onpartijdige manier te presenteren.


De Dow Jones index

Ook vond hij ook samen met Jones de beroemde Dow Jones Industrial Average index uit als onderdeel van zijn onderzoek naar marktbewegingen. Daarnaast zijn ze de grondlegger van de Dow Jones Transportation Index, een index gericht op de Amerikaanse transportsector.

Dow ontwikkelde verder een reeks aannames en aandelengemiddelden voor het begrijpen en analyseren van marktgedrag, dat later bekend werd als de Dow-theorie, en diende als basis voor technische analyse. Technische analyse wordt gebruikt om aandelenkoersen te voorspellen.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie