DAX staat voor Deutscher Aktien Index. De DAX is dus een Duitse index en bestaat de 30 grootste bedrijven qua beurswaarde. De bedrijven die in deze index zijn opgenomen vertegenwoordigen ongeveer 75% van de totale marktkapitalisatie van de Duitse genoteerde aandelen. Als je kijkt naar de handelsvolume dan is dit zelfs 85%.

Vanwege deze grote aantallen wordt de DAX gezien als belangrijke index om is deze de meestgebruikte indicator voor de Duitse effectenmarkt. Wat de AEX voor Nederland is, is de DAX daarom voor Duitsland.


Verschil tussen de DAX en de AEX

Beide indices kennen echter wel een groot verschil. De DAX is namelijk een zogenaamde herbeleggingsindex en de AEX een koersindex. Een koersindex geeft alleen de ontwikkeling weer van de koersen van de aandelen die in de index zijn opgenomen en houdt geen rekening met dividend. Een herbeleggingsindex houdt wel rekening met dividend. Die telt de dividenden op bij de koersontwikkeling. Een herbeleggingsindex heeft dan ook altijd een hoger rendement dan de koersindex.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.