Bij deeltijdpensioen ga je in de jaren voorafgaand aan je pensioen een aantal uren per week minder werken. Voor de uren die je minder werkt krijg je een gedeeltelijke pensioenuitkering. Over die uren bouw je dan ook geen pensioen op. Over de uren die je wel blijft werken ontvang je loon en blijf je verder pensioen opbouwen.

Nu de AOW-leeftijd de komende jaren verder blijft stijgen, is dit voor een groeiend aantal mensen een aantrekkelijke optie. Het maakt het namelijk mogelijk om minder te gaan werken, terwijl een aanvulling op het inkomen is gegarandeerd.


Hoe regel ik mijn deeltijdpensioen?

De eerste stap is dat je werkgever akkoord moet gaan met het feit dat je minder gaat werken. Je werkgever mag nee zeggen, als hij maar wel goede, houdbare, argumenten kan geven. Geen goede opvolger kunnen vinden of problemen met het werkrooster zijn voorbeelden van goede argumenten. Is je werkgever wel akkoord dan kun je deeltijdpensioen aanvragen bij je pensioenfonds. Wanneer je langer dan 5 jaar voor je AOW-leeftijd deeltijdpensioen aanvraagt, moet je wel een intentieverklaring ondertekenen. Daarmee verklaar je dat je niet van plan bent om weer meer te gaan werken. Dit wordt door de Belastingdienst verplicht. Deze verplichting geldt dan weer niet als je binnen 5 jaar AOW gaat ontvangen.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.