Diversificatie is een beleggingsstrategie waarbij het risico waaraan een belegger of vermogensbeheerder is blootgesteld verkleind wordt door zijn fondsen in verschillende financiële instrumenten, sectoren, geografische gebieden en andere categorieën te verdelen.

Het doel is om het rendement te maximaliseren door te investeren in verschillende gebieden die elk verschillend reageren op dezelfde gebeurtenis. Ondanks dat het geen garantie biedt tegen een negatief totaalrendement, is diversificatie een belangrijk onderdeel voor het bereiken van je beleggingsdoelen, terwijl het risico wordt geminimaliseerd.


Risico's minimaliseren dankzij diversificatie

Je risico minimaliseren kun je doen door bijvoorbeeld te beleggen in aandelen én obligaties, te beleggen in verschillende sectoren en je te richten op markten over de hele wereld. Er zijn namelijk altijd wel sectoren of bedrijven die profiteren als er ergens anders verlies wordt geleden. Met een goed beheerde portefeuille minimaliseer je zo de risico’s die je loopt bij beleggen.

Bij Semmie zijn we fan van diversificatie en spreiding. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons artikel Het belang van spreiding.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.