Een duurzame belegging is een investering in een onderneming die zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. De internationale standaard voor duurzaam beleggen is de ESG-score. Deze beoordeelt bedrijven op hun inzet voor Environment. Social en Governance.

Dit houdt in dat er rekening wordt gehouden met milieu, mens & maatschappij en eerlijk bestuur. Met een milieubeleid om vervuiling tegen te gaan en grondstoffen zo effectief mogelijk te gebruiken. Met eerlijke lonen en veilige werkomstandigheden. En een bestuursvorm die bijvoorbeeld corruptie en belangenverstrengeling tegengaat.

Doet een bedrijf het op deze drie vlakken beter dan zijn concurrenten, dan telt het als een duurzame investering. De ESG-richtlijnen worden gesteund door onder meer de Verenigde Naties. En door Semmie. Wij nemen duurzaamheid serieus en selecteren dus alleen beleggingen die zich inzetten voor én milieu én mens én goed bestuur.


Duurzaam beleggen en Semmie

In de Semmie portefeuille hebben we alleen maar deze duurzame investeringen. Aan de selectie van onze fondsen besteden we veel aandacht. Zo kijken we niet alleen naar de ESG-score, maar onderzoeken ook de (duurzaamheids)risico’s en toetsen de prestaties van de fondsen aan een duurzame benchmark. Door deze zorgvuldige aanpak wordt Semmie als ‘lichtgroen’ gecategoriseerd volgens de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). Dat betekent dat we met ons beleid bijdragen aan het verduurzamen van het financiële systeem.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie