De Europese Centrale Bank (ECB) is de centrale bank van de lidstaten van de Europese Unie die op de euro zijn overgegaan. De hoofdtaak van de ECB is het handhaven van prijsstabiliteit in het eurogebied, waardoor de koopkracht van de gemeenschappelijke munt in stand wordt gehouden.

De ECB streeft naar een inflatieniveau van maximaal 2%. Dit doet ze door de basisrente vast te leggen waaraan banken bij haar kunnen lenen. Daarnaast kan ze de financiële markt beïnvloeden door rechtstreeks obligaties op te kopen of te verkopen. De ECB speelde een belangrijke rol in het terugkeren van vertrouwen in de financiële wereld tijdens de kredietcrisis van 2008. Ook tijdens de coronacrisis in 2020 voerde de ECB meerdere opkoopprogramma's van obligaties uit.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie